bereidingswijze

hier staan de vier manieren beschreven die je kan gebruiken voor het bereiden van je groentehapje.

 

  • stomen: de groente ligt in een stoommand en wordt verhit met stoom. het water dat onderin de pan komt niet in aanraking met de groente. het voordeel van deze manier is dat de groente bijna al zijn vitaminen en kleur behouden.
  •  

  • smoren: de groente worden in hun eigen vocht (dus met weinig water) bij een temperatuur van ongeveer 95-100°C gaar gesmoord. hierbij is het voordeel ook weer dat bijna alle vitaminen behouden blijven. het kookvocht dat je hierbij overhoud kan je gebruiken om het gerecht smeuiger te maken.
  •  

  • koken: de groente worden bedekt met water en worden zo gaar gekookt. omdat op deze manier meer vitamine verloren gaan is het verstandig wat kookvocht te gebruiken bij het gerecht zodat de vitamine die in het water zitten toch nog in het gerecht komen.
  •  

  • koken in een snelkookpan: deze manier is vooral aan te raden als je grote hoeveelheden babyvoeding maakt. Dit omdat als je met kleine hoeveelheden werkt het de moeite niet waard is om een snelkookpan te pakken. Maar als je veel in een keer klaar wil maken gaat het wel sneller dan met een gewone pan.